Groene groentesla met ei

  • 1 bosje groene asperges
  • 250 g broccoli
  • 1 kg verse tuinbonen in de peul
  • flinke hand rucola
  • 4 eieren
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. mosterd
  • 2 eetl. wijnazijn

Breek de asperges doormidden en gebruik alleen de kant met de kopjes.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook ze 10 minuten.
Vis ze eruit met een schuimspaan.
Snijd de broccoli in de lengte aan lange repen met een roosje eraan, en kook ze 5 minuten in het aspergewater.
Vis eruit en bewaar.
Dop de tuinbonen en doe ze in het kokende aspergewater.
Laat weer aan de kook komen en giet af.
Pel het grijze vel van de tuinbonen en gooi dat weg.
Laat de groenten afkoelen.
Kook de eieren zacht, laat ze schrikken en pel ze.
Meng de gekookte groenten en de rucola voorzichtig met een vinaigrette die je klopt van de olie, azijn, mosterd en zout.
Verdeel over de borden.
Snijd de eitjes doormidden en leg ze bovenop.

Bron: Onno Kleyn

Terug