Pot-au-feu met stoofvlees

pot_au_feu_stoofvlees (3K)

  • 1 kg mager runderstoofvlees
  • 400 g krielaardappelen
  • 5 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • ½ witte selder
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2½ dl runderbouillon
    (½ blokje in 2½ dl warm water)
  • bindmiddel
  • 1 à 2 eetl. Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout

Dag voordien:
Snij de selder en de tomaten in stukken.
Snipper de ui grof.
Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de paprika en snij in stukken.
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees rondom mooi goudbruin.
Laat de gesnipperde ui even meebakken.
Voeg de stukken selder, tomaat en paprika toe, evenals de runderbouillon, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, peper en zout.
Dek de pan af en laat 1 á 1½ minuut zachtjes sudderen.
Voeg de krielaardappelen toe (schoon schrobben en wassen volstaat, schillen hoeft niet).
Laat nog 15 minuten verder sudderen.
Voeg eventueel nog wat water toe indien nodig.
Zet koel weg tot de volgende dag.

De dag zelf:
Laat het gerecht zachtjes opwarmen.
Bind lichtjes en breng eventueel nog meer op smaak met Provençaalse kruiden.

Opmerking
Moet de dag voordien gemaakt worden, zodat de smaak goed tot uiting komt.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug