Tikka massala-salade met BBQ-kip

tikkasalade_bbq (12K)

  • 2 bakjes boemboe voor tikka massala
  • wokolie
  • 4 enkele kipfilets (ca. 400 g)
  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 2 rode paprika's
  • 1 zak (ca. 600 g) gebroken sperzieboontjes
  • 2 dl volle yoghurt
  • 4 eetl. fijngehakte koriander

Meng de inhoud van 1 bakje boemboe met 1 eetlepel olie.
Bestrijk de kipfilets met het tikkamengsel en laat ze ca. 15 minuten trekken.
Was en schil ondertussen de aardappels.
Snijd ze in gelijke kleine stukjes.
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in smalle reepjes.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes aardappel en de sperzieboontjes 5 minuten.
Voeg de paprika en de rest van de boemboe toe en roerbak 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de yoghurt toe en laat de groenten, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
Af laten koelen.
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Rooster de kipfilets op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Schep de (lauwwarme of koude) gewokte tikka massala-salade in een grote schaal en strooi de koriander erover.
Geef de BBQ-kip er apart bij.

Bron: Conimex

Terug