Venkel uit de oven

  • 6 venkelknollen
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 100 g ontbijtspek, in reepjes
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • olijfolie
  • paar takken tijm

Verwijder van de venkelknollen de top met het groene fladderige loof.
Dat pluksel kun je nog gebruiken om te garneren, straks.
Kook de knollen in hun geheel in gezouten water 20 minuten.
Bak de ui in een koekenpan glazig en voeg het spek en de knoflook toe.
Bak een paar minuten mee.
Laat de venkelknollen uitdruipen en wat afkoelen en zet ondertussen de oven aan op 200 °C.
Snijd de venkel uit in plakken van 1 cm.
Smeer een ovenschaal in met olie en verdeel er de venkel en het uimengsel in.
Verstop de tijm ertussen, strooi met zout en giet er rijkelijk olijfolie over.
Bak alles een minuut of 20.

Bron: Onno Kleyn

Terug