Pastasalade met gerookte zalm

  • 200 g gerookte zalm
    (alternatief: gerookte forelfilet, gerookte paling)
  • 150 g eierpasta
  • 4 eieren
  • 5 eetl. (walnoot)olie
  • ½ dl melk
  • 2 lente-uitjes
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetl. geraspte mierikswortel
  • 3 eetl. bieslook, fijngeknipt
  • 75 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • 75 g veldsla
  • peper
  • zout

Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 - 12 minuten beetgaar.
Klop de eieren los met melk en zout & peper naar smaak.
Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het eimengsel erbij.
Verwarm het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt.
Snij de zalm in brede repen en de lente-ui in kleine ringetjes.
Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, mierikswortel, bieslook en zout & peper naar smaak tot een dressing.
Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing.
Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop.
Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover.
Lekker met vers geroosterd brood.

Bron: Tante Thea
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug