Mexicaanse stoofschotel

mexicaanse_stoofschotel (3K)

  • 600 g varkensstoofvlees
  • 150 g gerookt spek
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 340 g bonen in tomatensaus
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 dl rode wijn
  • texmexkruiden
  • 1 theel. komijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 theel. paprikapoeder
  • cayennepeper
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Dag voordien:

Snij de wortelen in schijfjes.
Snij het gerookt spek in blokjes.
Snipper de ui fijn.
Bak het vlees in een stoofpot goudbruin in de hete olijfolie.
Voeg het gerookte spek en de ui toe en laat nog heel even verder bakken.
Kruid met de texmexkruiden, de tijm en de laurier.
Giet de rode wijn erbij, dek af en laat 40 minuten sudderen.
Voeg de wortelschijfjes, de tomatenpuree en de bonen in tomatensaus toe.
Kruid met cayennenpeper, paprikapoeder, komijn, peper en zout, en nog wat texmexkruiden naar smaak.
Laat nog 20 minuten sudderen.
Zet koel weg.

De dag zelf:

Verwarm op een zacht vuurtje en serveer met rijst.

Opmerking:
Kan men best de dag ervoor maken en de volgende dag opwarmen zo komen de smaken nog beter tot zijn recht.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug