Lamskroon met tapenade en groentegratin

lamskroon (2K)

  • 2 lamskronen
  • 1 eetl. olijfolie
  • zeezout
  • peper
  • 4 ongepelde teentjes knoflook
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. gehakte groene selderblaadjes
  • 2 eetl. paneermeel
  • 500 g mengeling van fijne seizoens groenten
    (bv. wortel, selderij, raap, prei,...
  • 200 g mozzarella di buffala
  • 2 dl room
  • 2 dl melk
  • muskaatnoot

Maak de tapenade: meng de olijven, de mosterd, de peterselie, de selderblaadjes en het paneermeel, en voeg een scheutje water toe om het geheel homogeen te maken.
Doe dit in een keukenrobot en mix tot een niet te fijne massa.
Kleur de lamskronen in een scheutje olie met peper en zout.
Leg het vlees op een ovenschotel en bestrijk het met de tapenade.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de ongepelde look, de tijm, de rozemarijn en de laurier in de schotel en plaats 15 tot 20 minuten in de oven, naargelang de gewenste bakwijze.
Blancheer kort de gekozen groenten en doe ze in laagjes, afgewisseld met mozzarella en met de mengeling van room, melk, zout, peper en muskaatnoot, in individuele vuurvaste schoteltjes.
Plaats ze samen met het vlees in de oven.
Schik de groenteschoteltjes op warme borden en snijd de kroon in koteletjes.
Gebruik het kookvocht om als saus rond het vlees te gieten.
Lekker met kroketjes.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug