Bloemkool met uien-walnotensaus

  • 1 bloemkooltje
  • z uien, gesnipperd
  • 65 g gepelde walnoten
  • ½ knoflookteen
  • ± 3 dl bouillon
  • beetje tijm
  • beetje olijfolie

Bak de ui in olijfolie zachtjes goudgeel in 20 minuten.
Doe met de walnoten, knoflook, tijm en een gedeelte van de bouillon in de beker van de staafmixer en pureer.
Voeg zoveel bouillon toe om het sauzig te maken.
Bewaar.
Maak de bloemkool in zijn geheel schoon door alle grote en kleine bladeren eraf te snijden en zo veel mogelijk van de stronk te halen, maar zo dat het ding niet uit elkaar valt.
Kruis de stronk diep in.
Doe hem in een pan, zet onder water, voeg goed zout toe en kook precies beetgaar.
Hoe lang, dat verschilt per bloemkool.
Blijf erbij, prik met een vork om te testen, en giet onmiddellijk af als het zover is.
Zet eventjes onder koud water om het kookproces te stoppen.
Giet opnieuw goed af.
Serveer overgoten met de saus.

Bron: Onno Kleyn & Karin Luiten

Terug