Sperziebonen met hoummous en geroosterd sesamzaad

  • 1 blik kikkererwten á 225 g
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 3 eetl. citroensap
  • 4 eetl. tahini pasta (sesampasta)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. gemalen komijn
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 250 g sperziebonen
  • 100 g sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan totdat ze beginnen te bruinen.
(Pas op dat ze niet verbranden.)
Haal het uit de pan en laat het op een bord afkoelen.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een beetje water beetgaar.
Terwijl de sperziebonen koken, maak je de hoummous als volgt:
Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het vocht.
Doe ze in een blender en maal ze met 1 á 2 eetlepels van hun vocht tot een gladde puree.
Voeg de knoflook, citroensap en tahini toe en maal tot de massa weer glad is.
Giet geleidelijk de olijfolie erbij.
Voeg komijn en peper toe en maal kort.
Bewaar het koel voor gebruik.
Presenteer de sperziebonen rechtopstaand in glaasjes, met de hoummous en het sesamzaad in aparte bakjes erbij.
Ook lekker om mee te nemen als je ergens gaat picknicken!

Hoummous is een pasta die wordt gemaakt van 6 delen gare kikkererwten, 1 deel sesampasta (tahini), citroensap en veel knoflook.
In het Midden-Oosten wordt hoummous vaak gegeten met pitabrood, waarbij men het pitabrood gebruikt om de pasta op te lepelen.
Als je dit gerecht nog sneller wilt maken, koop je een bakje kant-en-klare hoummous.

Bron: Bianca

Terug