Aardappelpuree met kalfslapjes en pepersaus

aardappelpuree_kalfslapjes (2K)

  • 6 middelgrote bloemige aardappelen
  • 4 kalfslapjes (elk 150 g)
  • 4 dl kalfsbouillon
  • 1 dl melk
  • 1 teentje knoflook
  • 8 sjalotjes
  • 30 g boter
  • 1 eetl. groene peperkorrels (uit blik)
  • peper
  • zout

Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water.
Maak ondertussen de pepersaus.
Smelt daarvoor de boter in de wok en fruit er de gehalveerde sjalotten en de fijngesnipperde look in.
Voeg de peperkorrels toe en stoof alles onder gesloten deksel gedurende 5 minuten.
Doe er de bouillon bij en laat inkoken tot de helft.
Pureer de aardappelen samen met de melk.
Kruid met peper en zout.
Bak de kalfslapjes saignant in een antikleefpan in olie, kruid met wat zout en laat even rusten onder een vel aluminiumfolie.
Serveer met de aardappelpuree en de pepersaus.

Tip
Vervang de pepersaus door een frisse Italiaanse citroensaus.
Haal daarvoor de kalfslapjes uit de pan en laat er wat boter in smelten, samen met wat citroenzeste naar smaak.
Roer goed en klaar.

Bron: Patapas

Terug