Varkenslapjes met tomatengarnituur onder kaas

varkenslapjes_tomatengarnituur (2K)

  • 4 varkenssneetjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g champignons
  • 2 tomaten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 4 sneden Affligemse kaas
  • een mespunt cayennepeper
  • 1 theel. kruidentuiltje
  • peper & zout

Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
Pel de tomaat, verwijder de pitten en snij in blokjes.
Snij de champignons in schijfjes.
Verwijder de korsten van de kaassneden.
Bak de varkenssneden langs beide zijden gedurende 3 minuten in 2 eetlepels olijfolie.
Kruid met peper en zout en leg ze naast elkaar op een ovenplaat.
Bak in dezelfde pan de sjalot en de knoflook glazig in 2 eetlepels olijfolie en voeg er de champignonsschijfjes aan toe.
Laat gedurende 2 à 3 minuten bakken en voeg er de tomatenblokjes aan toe.
Laat nog 2 minuten opwarmen en strooi er de cayennepeper over.
Verdeel het mengsel over de varkenssneden en leg op elke snede een sneetje affligem-kaas.
Verdeel het kruidentuiltje over de kaas.
Zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).
Zet tot slot nog 2 minuten onder de grill.
Serveer met boontjes en aardappelpuree.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug