Spaghetti carbonara op zijn paasbest

spaghetti_carbonara2 (3K)

  • 400 g beetgare spaghetti
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 ajuin in blokjes gesneden
  • 400 g champignons in vier gesneden
  • 800 g spekblokjes gerookt
  • een glas witte wijn
  • 50 cl room
  • olijfolie
  • verse peterselie fijn gehakt
  • gemalen zwarte peper
  • 4 eierdooiers in schaal
  • toefje verse peterselie
  • gemalen grana pandano

Terwijl men de spaghetti kookt de saus voorbereiden.
Bak het spek bruin en krokant aan.
Stoof de ajuin, look, champignons en peterselie aan in olijfolie en kruid goed met peper.
Voeg de wijn en room toe laat even goed indikken.
Als laatste de spekblokjes toevoegen.
Desnoods bijkruiden.
Schep de hete pasta onder de mengeling en dien op in een gelijk welk paasbordje werk af met de eierschaal, peterselie en de kaas.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug