Adobo de cerdo al Jerez, Andalusisch ovenpotje met sherry

  • 800 g varkensschouder (procureur) in blokken
  • 6 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • wat zwarte peper
  • 2 takken tijm
  • 2 bladen laurier
  • 2 eetl. azijn
  • 2 wijnglazen fino sherry
  • bloem
  • 1 wijnglas olijfolie

Neem een schaal waar de stukken vlees naast elkaar net in passen.
Voeg de knoflook, ui, peper, tijm, laurier, azijn en sherry toe, dek af met folie of een deksel en zet 6 à 24 uur koel weg.

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Haal de stukken vlees uit de marinade - bewaar die - en bestuif ze met bloem.
Braad ze aan in onbetamelijk veel olijfolie tot ze kleuren.
Voeg de ongezeefde marinade toe en zet een uur of twee of langer in de oven, zonder deksel, tot de saus aanhangt en het vlees zacht is.
Voeg water toe en/of dek af met aluminiumfolie als het te hard gaat.

Bron: Onno Kleyn

Terug