Pasta met sinaasappelsalade, all’aglio e olio

  • 4 sinaasappels
  • 2 rode uien
  • 100 g zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 eetl. citroensap
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout
  • peterselie
    • voor de pasta
  • 400 g fettucini (lange, smalle pastasoort)
  • zout
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie

Schil de sinaasappels dik, boven een diep bord, verwijder al het wit van binnen en vang het sap op.
Verdeel de sinaasappels in schijven over vier borden.
Maak de ui schoon, snij deze in ringen, halveer de olijven en schik ze samen over de vier borden met sinaasappelschijven.
Maak een dressing van de olie, azijn, het uitgelekte sinaasappelsap, citroensap, uitgeperst teentje knoflook, peper en zout en fijngeknipte peterselie.
Verdeel de dressing over de vier borden.
Kook de pasta met zout in ruim water ‘al dente’ (bijtgaar).
Dus iets minder lang dan op de verpakking staat.
Giet de pasta af en stort deze in een voorverwarmde schaal.
Maak de knoflook schoon en laat een forse scheut olie in een koekenpan op het allerlaagste pitje even opwarmen, maar niet heet worden.
Knijp de knoflook boven de lauwwarme olie uit en laat een minuut opwarmen.
Pas op! Zodra de knoflook een beetje begint te kleuren het gas uitdraaien, anders verbrandt deze en dat geeft een bittere smaak.
Mocht het mislukken, de knoflook weggooien en opnieuw beginnen!

Receptuur: Marlies, MUG Magazine

Terug