Garbanzo Bean Dip
Hummus

vegetarisch

  • 4 eetl. tahini pasta (gemalen sesamzaadjes )
  • sap van 1 tot 2 citroenen
  • 1 medium knoflook pit, fijngestampt met wat zout
  • ½ theel. zeezout
  • pakje pita broodjes (3 of 4)
  • ¼ kopje kookvocht van de boontjes
  • 125 g kekererwten, geweekt en gekookt (al dente) of een blikje kekererwten
  • 1 eetl. olijfolie gemalen komijn naar verkiezing

Maal de boontjes fijn (medium) in een keukenmachine, voeg de rest van de ingrediënten langzaam toe.
Doe de pasta op een groot bord, garneer met wat druppels olijfolie en een paar streepjes komijn.
Maak de rand van het bord af met reepjes paprika, of stukjes selderie steel dat van de draden is ontdaan, schijfjes komkommer, radijsjes, bloemkool roosjes, gourgettes, enz.
Of garneer met de stukjes pita brood.
De hummus kan als een dipsaus gegeten worden.
Geroosterde in driehoekjes gesneden pita broodjes* maken er met de groenten een goed voorhapje of lunch van.

*Nota: Ik knip de geroosterde pita's met een keukenschaar in kleine driehoekjes, zodat het schepjes vormen.
Omdat de Hummus vegetarisch is kan het gemakkelijk de hele avond geserveerd worden.

Bron: CPS

Terug