Provençaalse pannenkoek

pannenkoek (3K)

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 4 dl melk
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 1 reuzen tomaat
  • 6 champignons
  • 6 groene + 6 zwarte ontpitte olijven
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. fijngesneden basilicum
  • versgemalen zwarte peper & zout
  • 4 eetl. geraspte kaas
  • 2 eetl. versgehakte peterselie

Maak het beslag zoals eerder beschreven bij het gerecht "Flensjes met vruchten en gebakken eiwitschuim", giet door een fijne zeef en laat het beslag afgedekt rusten tot gebruik.
Snijd de groenten in kleine blokjes.
Verhit de helft van de olie in een ruime pan.
Fruit de ui samen met de knoflook en voeg dan de overige groenten er aan toe.
Laat even meegaan.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg nu pas de basilicum er aan toe en meng alles door elkaar.
Verhit nu een koekenpan en giet een beetje olijfolie in de pan + ¼ deel van de gebakken groenten.
Giet hierop een flinke lepel beslag en bestrooi dit alles met wat geraspte kaas en olijven.
Bak op niet te hoog vuur tot de bovenzijde is gestold.
Draai de pannenkoek nu voorzichtig om met een deksel en bak de andere zijde ook goudbruin.
Houd de pannenkoeken warm in de oven totdat ze allemaal zijn gebakken.
Leg ze op voorverwarmde borden en bestrooi met gehakte peterselie.

Wijnadvies
Cotes de Provence, Cellier, Frankrijk

Succestip
Als u er van houd, voeg dan ook nog gezouten reepjes ansjovisfilet en kappertjes er aan toe.

Bron: Spar Succes recepten

Terug