Knapperig gewokte groenten in mild gekruide satésaus

gewokte_groenten (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 6 eieren
  • 3 paprika's (rood, geel en groen)
  • wokolie
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 pot Conimex Satésaus Mild Gekruid
  • 100 g taugé
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook de eieren 8 minuten in ruim kokend water.
Laten ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Snijd de eieren elk in 4 partjes.
Snijd ondertussen de paprika's in vrij grote stukken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de bloemkoolroosjes 3 minuten.
Voeg de stukken paprika toe en wok 5 minuten.
Voeg de ketjap toe en wok nog 1 minuut.
(De groenten zijn nu nog lekker knapperig.
Om ze zachter te laten worden kun je een scheutje water toevoegen en de groenten nog 3 - 5 minuten nagaren.)
Verdeel de rijst en de groenten over 4 grote borden.
Verdeel de partjes ei erover en bestrooi met de taugé en de bieslook.
Geef de rest van de saus erbij.

Op tafel
Zet lekker knapperige kroepoek cassave op tafel.

Lekker anders kan ook
Als je van pittig houdt kun je ook de Conimex Satésaus Pikant Gekruid gebruiken.

Bron: Conimex

Terug