Venkelschotel met aardappelpuree

vegetarisch

  • 4 - 6 venkelknollen
  • aardappelen
  • oude kaas
  • zout & peper
  • melk
  • klont boter

Schil en kook de aardappelen.
Maak de venkel schoon, verwijder de buitenste delen, als die niet mooi zijn.
Snijd de venkel in plakken van ruim 2 cm. en stoom ze een minuut of 5 - 10 bijna gaar.
Rasp de oude kaas.
Maak van de aardappels, melk, boter en 50 gram van de geraspte kaas een mooie stevige aardappelpuree.
Leg de plakken venkel netjes naast elkaar in een grote ovenschaal en bestrooi dit ruim met geraspte kaas.
Dek het af met de puree, en leg er een paar stukjes boter op.
45 - 60 Minuten in een oven van 220 °C.

Variatie
Vervang de helft van de aardappelen door knolselderij.
Daarmee krijgt u een vollere smaak aan de puree.

Bron: PM3 Receptensite

Terug