Tagliatelle met kappertjes, olijven en peterselie

  • 4 knoflooktenen
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 6 eetl. zwarte olijven zonder pit
  • 350 g tagliatelle
  • 1 dl olijfolie
  • 4 takjes fijngesneden verse bladpeterselie
  • 2 eetl. kappertjes met steeltje
  • zout en versgemalen peper

Pel de knoflooktenen en snijd ze in plakjes.
Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Hak 4 eetlepels olijven fijn.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens aanwijzingen op verpakking.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook goudbruin.
Voeg de fijngehakte olijven en Spaanse peper toe en laat alles 1 minuut pruttelen.
Roer de peterselie en de kappertjes erdoor.
Giet de pasta af en schep het op de borden.
Schep de saus erover en bestrooi het gerecht met de hele olijven, zout & peper.

Bron: FitFood, 2004
Bron: Lekker Leven!

Terug