Patlican Yogurtlamasi, Aubergine in knoflook yogurtsaus

  • dikke grote aubergine
  • half pak yoghurt ‘surk” genaamd
  • 1 á 2 grote teentjes knoflook
  • zout naar smaak
  • 1 eetl. olijfolie voor garnering
  • Turks brood

Neem een dikke grote aubergine.
Wikkel deze in aluminiumfolie en doe het in de oven.
Laat het net zo lang in de oven tot het pakketje zacht aanvoelt en dus gaar is.
Haal het dan uit de oven en pel de schil van de aubergine af in een grote kom.
Snijd de zachte partjes in stukjes.
Neem een vijzel en plet eerst de knoflook daarin fijn, daarna de partjes aubergine.
Oké, voor de gemakzuchtigen onder ons: een pureemachine mag ook, maar pureer het heel kort waardoor je nog stukjes auberginevlees kunt proeven.
Laat het een tijdje staan totdat de aubergine is afgekoeld.
Voeg dan de yoghurt toe(yoghurt schift als je het gaat toevoegen aan iets warms).
Roer alles door elkaar en voeg zout naar smaak toe.
Serveer dit in een mooie schaal en maak af met een beetje olijfolie er bovenop.
Eet het met Turks brood.

Bron: Aslan Dönmez, Restaurant Kilim
Gepubliceerd door: Lekker Leven!

Terug