Biscuitdeeg

  • 4 eiwitten
  • 4 eetl. koud water
  • mespunt zout
  • 200 g suiker
  • vanillemerg uit ½ stokje
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 4 eidooiers
  • 100 g bloem
  • 100 g maizena
  • mespunt bakpoeder

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop in een beslagkom de eiwitten, onder toevoeging van steeds een klein beetje water, goed stijf, voeg het zout toe en klop het stevig door.
Meng de eidooiers met vanille en citroenschil, klop even los en meng het door de eiwitten.
Meng bloem, maizena en bakpoeder en zeef het boven het eimengsel, spatel alles voorzichtig door elkaar.
Bekleed een vorm of bakplaat (afhankelijk van de gewenste vorm) met bakpapier, vet alleen de bodem in en strooi er wat bloem op, strijk het beslag uit over de bakplaat of vul de vorm ermee en bak 15 minuten.
Bereid tijdens het bakken de vulling.

Tips
Vet alleen de bodem in, niet de rand.
Meteen het deeg bakken, niet eerst even laten staan.
Open de eerste 10 minuten de ovendeur niet.
Het gebak is gaar als de bovenkant droog en lichtgekleurd is.
Het gebak moet sponsachtig aanvoelen, een houten prikker moet er droog uitkomen.
Meteen uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen.
Oventemperaturen en tijden verschillen per oven, noteer, bij het gewenste resultaat, de eigen gegevens bij het recept.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug