Gegratineerde knolselder met pijnboompitten

  • 1 stuk knolselder
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. oregano
  • 1 dl room
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 mespunt peper
  • 1 mespunt zout

Maak de knolselder schoon en snij deze in kleine blokjes.
Smelt de boter en fruit de knolselder op een middelmatig vuur.
Voeg het citroensap toe en laat 5 minuten stoven.
Voeg de oregano, peper, zout en room toe.
Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 °C.
Pureer het mengsel in de keukenmachine en voeg de pijnboompitten toe.
Bestrijk een ovenschotel met boter en doe hierin het groentemengsel.
Verdeel de geraspte kaas er over en plaats voor het serveren de schotel onafgedekt in de oven gedurende circa 20 minuten.

Bron: Receptenweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug