Varkenshaas met mangosaus

voor 2 personen

  • ½ mango
  • stukje gemberwortel (± 1 cm)
  • mespunt sambal
  • ½ eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. azijn
  • 1 varkenshaasje
  • peper, zout
  • 20 g margarine

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het stukje klein.
Breng de mango met de gember, wat sambal, de basterdsuiker, de azijn en ½ dl water aan de kook en kook dit 10 minuten heel zacht.
Bestrooi het varkenshaasje met peper en zout.
Laat de margarine in een grote braadpan heet worden.
Bak het varkenshaasje aan alle kanten in 20 minuten bruin en gaar.
Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine en voeg eventueel wat water, peper en zout toe.
Warm de saus nog even door.
Snijd het vlees in plakken en geef de mangosaus er bij.

Menusuggestie
Lekker met een gemengde salade en (kerrie)rijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug