Varkenshaas met mangosaus

Varkenshaas met mangosaus

voor 2 personen

  • ½ mango
  • 5 g gember
  • ½ citroen
  • 1 varkenshaasje
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 400 g sperziebonen

Snijd het vruchtvlees van de mango in stukken van de pit en schil ze.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
Was de halve citroen en rasp wat van de schil.
Pers de halve citroen uit.
Breng de mango met de gember, wat geraspte citroenschil, citroensap en 5 cl water aan de kook en kook dit 5 minuten heel zacht.
Bestrooi het varkenshaasje met peper.
Laat de margarine in een grote braadpan heet worden.
Bak het varkenshaasje aan alle kanten in 20 minuten bruin en gaar.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine en voeg eventueel wat water toe.
Warm de saus nog even door.
Snijd het vlees in plakken en geef de mangosaus erbij.
Serveer de rijst en de sperziebonen erbij.

Mango over?

Bron: Voedingscentrum

Terug