Champignons bourguinon

voor 1 persoon

  • 2 theel. olijfolie
  • 100 g gehakte ui
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 100 g kastanjechampignons
  • 100 g oesterzwammen of shiitake in reepjes
  • 4 eetl. rode wijn
  • 15 cl groentebouillon
  • snufje suiker
  • 1 theel. sojasaus
  • 1 theel. verse gehakte tijm
  • peper
  • zout

Verhit de olie in een pan en bak de ui en de knoflook op een laag vuurtje tot ze goudbruin zijn.
Voeg de paddestoelen toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
Giet de rode wijn, de groentebouillon en de sojasaus erbij.
Voeg tijm en peper en zout toe.
Breng het geheel aan de kook en laat 15 - 20 minuten zachtjes doorkoken.
Garneer met tijm en serveer met gekookte rijst en courgettes en wortel.

Vegatopia

Terug