Roergebakken varkensvlees met taugé

  • 400 g taugé
  • 1 teen knoflook
  • een klein groen pepertje
  • 250 g mager*) varkensvlees
  • 1 eiwit
  • 1½ eetl. maizena
  • ½ l plantaardige olie
  • 1 theel. zout
    • saus:
  • 1½ eetl. suiker
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. Chinese wijn of saké
    • garnering:
  • wat fijngehakte peterselie

*) Het varkensvlees kan worden vervangen door reepjes biefstuk of kip.

Was de taugé en laat in een vergiet goed uitlekken.
Snij het varkensvlees met de draad mee in dunne reepjes.
Doe de reepjes in een kom en meng er de maizena en het eiwit goed door.
Hak het teentje knoflook en halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en spoel het pepertje zo nodig even af met water - hierdoor wordt het minder heet.
Hak het pepertje fijn.
Maak een sausje van de suiker, de sojasaus en de wijn.
Verhit de olie in de wok en frituur er de reepjes vlees goudbruin in.
Haal de reepjes uit de olie en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
Giet de olie op ± 2 eetlepels na uit de pan.
Verhit de olie weer en bak de fijngehakte knoflook en het pepertje even aan, voeg de taugé toe en roerbak ± 1 minuut.
Voeg de reepjes vlees, de saus en wat zout bij de taugé in de pan.
Meng alles goed, roerbak nog even.
Schep op borden.
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer.

Bron: Dirk Maeyens

Terug