Roergebakken varkensvlees met gember

  • 250 g mager varkensvlees
  • 150 g taugé
  • 1 groene pepertje
  • 30 g geconfijte gember
  • 4 eetl. olie
  • ½ theel. zout
  • snuifje ve-tsin (facultatief)
  • 2 theel. maizena
  • 2 eetl. water
    • sausje:
  • 1 eetl. Chinese rijstwijn of saké
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. suiker

Snij het varkensvlees in plakken van 1 cm dik tegen de draad in.
Snij de plakken in smalle reepjes.
Was de taugé en laat in een vergiet uitlekken.
Snij de groene peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij het pepertje in reepjes.
Snij de gember in dunne, smalle reepjes.
Maak een sausje van de rijstwijn, de sojasaus, de suiker.
Verhit in de wok 2 el olie op een middelhoge warmtebron, roerbak de reepjes vlees 1 minuut en voeg daarna het sausje toe.
Roer door, neem de pan van het vuur en schep het vlees op een bord of in een schaaltje.
Verhit in de wok de resterende olie en roerbak de gember, de groene peper en de taugé ± 1 minuut.
Roer het gebakken vlees, wat zout en de ve-tsin door het gember-taugémengsel.
Maak een papje van de maizena en het water.
Bind het gerecht met het maizenapapje.

Bron: Dirk Maeyens

Terug