Chinese groentenvariatie

  • 1 à 2 el plantaardige olie
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gesneden Chinese kool
  • 200 g peultjes
  • ½ blikje bamboescheuten
  • 100 g champignons of andere paddestoelen
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. suiker, (facultatief) een snufje ve-tsin
  • Snij de kool, de peultjes en de bamboescheuten in dunne reepjes.

Hak de knoflook en de gember fijn.
Snij de paddestoelen in plakjes.
Verhit de olie in de wok.
Fruit hierin de knoflook en gember.
Voeg de kool toe en roerbak alles ± 3 minuten.
Voeg fijngesneden paddestoelen, de bamboescheuten en peultjes toe.
Roerbak alles 2 minuten.
Maak op smaak met wat zout, suiker en ve-tsin.
Voeg de kippenbouillon toe en laat 3 tot 4 minuten smoren.
Schep alles goed om en serveer.

Dirk Maeyens

Terug