Lamsschenkel

  • 4 lamsschenkels
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 theel. korianderzaad
  • 1 gedroogde rode chili
  • 1 eetl. verse rozemarijn
  • 1 theel. gedroogde marjoraan of oregano
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 knoflookteen (fijngesneden)
  • 1 grote peen
  • 6 stengels bleekselderij
  • 2 medium of grote uien
  • 2 eetl. balsamico azijn
  • 17 cl witte wijn
  • 6 ansjovis
  • 2 x 400 g pruimtomaten uit blik
  • 1 hand verse basilicum, marjoraan of bladpeterselie

Kruid het lamsvlees met zout & peper
Vijzel het korianderzaad en chili en meng het met de rozemarijn en marjoraan.
De rozemarijn moet ook worden fijngehakt anders heb je er van de vervelende naaldjes erin.
Rol de schenkels hierdoor.
Bestrooi met bloem.
Haal het uit de pan, doe de knoflook, de fijngesneden peen, bleekselderij, uien en wat zout in de pan en laat dit zweten tot het zacht is.
Voeg de balsamico-azijn toe en laat het reduceren tot siroop.
Doe de wijn erbij.
Voeg de ansjovis toe, vervolgens de tomaten (heel laten).
Schud de pan, doe de schenkels er weer bij, breng aan de kook.
Deksel op de pan en anderhalf uur in de oven laten stoven.
Haal het deksel van de pan en zet nog een half uurtje terug.
Schep eventueel het vet uit de pan, zo nodig op smaak brengen, en de verse kruiden erbij doen.
Als je dit van te voren wil maken:
Af laten koelen als het uit de oven komten het vet afscheppen.
De volgende dag langzaam verwarmen en afmaken op smaak en kruiden toevoegen.

Berbera

Terug