Pesto

  • 150 g basilicumblaadjes
  • 4 tenen knoflook
  • 50 g geraspte Pecorino (Italiaanse harde schapenkaas)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas (It. harde koeienkaas)
  • 50 g pijnboompitjes
  • circa 2 dl olijfolie

Wrijf met een paar druppeltjes olijfolie de basilicumblaadjes (en een paar korreltjes zeezout) in de vijzel fijn.
(Voor een ongeoefende vijzelaar misschien lastig, maar je ruikt het verschil....)
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.
Draai dan alles in de foodprocessor tot de pasta glad is, maar het moet ook weer niet te fijn zijn (voeg terwijl je dat doet langzaam de olie bij, maar net niet alle olie).
Stop het in een bakje (met deksel) en zorg ervoor dat alles met het laatste restje olie net onder zit.

Wat ook lekker is: doe eens een beetje pesto door de spercieboontjes, of doe een beetje (veel) op een boterham rosbief i.p.v. boter.

Sándor Schiferli

Terug