Tagliatelle met pastinaak en pancetta

  • 12 plakjes pancetta
  • 1 handjevol rozemarijn en tijm
    alleen de blaadjes, fijngesneden
  • 50 g boter in 2 stukjes
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 geschilde pastinaken in repen gesneden
  • 450 g tagliatelle
  • 3 flinke scheppen geraspte Parmezaanse kaas
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie

Bak in een pan de pancetta in de helft van de boter en wat olijfolie.
Voeg tijm en rozemarijn toe en laat alles ca. 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg knoflook en pastinaak toe en bak alles nog ca. 3 minuten tot de pancetta goudbruin en de pastinaak bijna gaar is.
Kook de tagliatelle en laat uitlekken.
Mix de pasta met het pancetta / kruidenmengsel.
Voeg de rest van de boter en de Parmezaanse kaas toe en een paar lepels van het pasta - kookwater.
Meng alles goed.
Breng op smaak met peper en zout.

Bron: Jamie Oliver
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug