Vlees kerrie met yoghurt

  • 1 kg vlees (kalfsvlees of kip of een andere soort
  • vlees) blokjes
  • 3 eetl. Baba's Kerriepoeder
  • 1 eetl. chili poeder (naar wens)
  • 3 eetl. tomaten pasta of 2 tomaten pure
  • 3 eetl. yoghurt
  • 1½ theel. zout (naar smaak)
  • een paar mint bladeren (naar wens)
  • een paar koriander bladeren
  • ½ kopje slagroom of koffiemelk
  • 3 fijn gesneden groene spaanse pepers (naar wens)
  • 1 kopje water
    • Mix alles samen in een pan.
  • ¼ kopje olie
  • 1 stokje kaneel
    • Vermaal:
  • 5 uien
  • 3 stukjes gember
  • 7 teentjes knoflook

Verwarm olie in een wok of pan, voeg het kaneel stokje toe, voeg toe de vermalen uien, gember en knoflook.
Bak nu dit tot dat het half gaar is en voeg de ingrediënten toe.
Kook totdat het vlees gaar is en de saus dik.
Eten met roti, brood of rijst.

Recept van: Sandra, Sandra's Specerijen

Terug