Rabarber

Basisrecept
  • 1 kg rabarber
  • 150 - 200 g suiker
  • theel. gezuiverd krijt (te koop bij de drogist)
  • 1/4 stukje pijpkaneel
  • 1 stukje citroenschil
  • 1 ½ theel. aardappelmeel

Snijd de schoongemaakte rabarber in stukjes.
Kook deze met weinig water, de pijpkaneel en de citroenschil gaar in 10 min.
Verwijder de kaneel en de citroenschil.
Roer de suiker en het krijt erdoor en bind de moes met de in een halve eetlepel water uitgeroerde aardappelmeel.

Tip

Kook rabarber niet in een aluminium pan.
Als de zuren uit de rabarber met het aluminium in contact komen, krijgt het gerecht een onaangename smaak.

Zomerse variatie op het basisrecept


Meng door de gekookte rabarbermoes 5 dl zelfgekookte vanille of custardvla en garneer dit met geschaafde amandelen.
Roer 3 eetlepels kersenjam door de gekookte rabarbermoes en geef dit met kwark of yoghurt.
Garneer de rabarbermoes met lange vingers en een dot slagroom.
Heel ouderwets maar het proberen waard: rabarbermoes met gekookte (pap)rijst of gort.

Terug