Chileense ovenschotel

  • 4 eieren
  • 2 uien
  • 200 g rundergehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • gemalen komijn
  • 100 g rozijnen
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 500 g gekookte maiskorrels
  • 4 verse blaadjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 - 2 eetl. rietsuiker
  • olie om in te bakken

Oven voorverwarmen op 200 °C.
Eieren hardkoken.
Ui snipperen en fruiten in hete olie, gehakt toevoegen en aanbraden.
Zout, peper en komijn naar smaak toevoegen.
Gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal verdelen en met plakjes ei, rozijnen en olijven bedekken.
Maïskorrels (mag uit blik) grof pureren met basilicum, knoflook (persen), zout, peper en olie.
Maispuree over het gehakt verdelen en bestrooien met suiker.
In een voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin bakken.

In Chili wordt het in eenpersoonsovenschaaltjes geserveerd, maar je kunt het ook in een grote schaal doen.
Lekker met tomatensalade en vers brood.

Bron: Aparte Zuid-Amerikaanse ovenschotel, uit de kookclub, van Kristel
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug