Kruidige worst-satétjes met noedels en pinda satésaus

worst_satetjes (2K);

  • 8 satéstokjes
  • 300 g pittige verse worstjes
  • 1 kleine Chinese kool
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • wokolie
  • 3 eetl. oestersaus
  • 1 zakje Conimex Mix voor Pinda Satésaus

Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
Rijg de worstjes in de lengte aan de satéstokjes.
Was en snijd de Chinese kool in repen.
Maak de kerstomaatjes schoon.
Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en koud spoelen.
Gril de worst-satétjes in een grillpan of onder de hete grill in ca. 10 - 12 minuten rondom bruin en gaar.
Maak ondertussen de pinda satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese kool en de kerstomaatjes 5 minuten.
Voeg de noedels toe.
Schep de oestersaus en de helft van de lente-uitjes erdoor, warm het geheel goed door.
Verdeel de noedels over 4 borden, leg de worst-satétjes ernaast, schep de pinda satésaus erover en bestrooi met de rest van de lente-uitjes.

Op tafel
Geef er krokante gebakken uitjes en sambal brandal bij.

Lekker anders kan ook
Breng de noedels op smaak met Conimex woksaus zoete soja in plaats van oestersaus.

Bron: Conimex

Terug