Linzen-preitaart

vegetarisch
voor 1 persoon

  • 50 g rode linzen
  • 45 cl groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 175 g prei in ringen
  • 1 theel. vers gehakte dille
  • 75 g bleekselderij
  • 75 g wortel
  • ½ theel. sesamzaadjes
  • kruiden
  • peper en zout naar smaak

Doe de linzen, de bouillon, het laurierblaadje en de kruiden en peper en zout in een pan en breng aan de kook.
Laat ongeveer 25 minuten op een zacht vuurtje gaar worden.
Voeg halverwege de preiringen toe.
Haal het laurierblaadje uit het linzenmengsel en voeg de verse dille toe.
Breng het geheel over in een ovenvaste schaal en strijk de bovenkant glad.
Verhit de oven voor op 190 °C.
Snij de bleekselderij in dunne plakjes en de wortel in dunne reepjes van circa 5 cm lang.
Kook ze ongeveer 10 minuten in wat water.
Giet het water af en schik de wortel en de bleekselderij op het linzen-preimengsel in de ovenschaal.
Besprenkel de linzen-preitaart met een beetje bouillon of water, strooi er de sesamzaadjes over en leg er hier en daar een klontje boter op.
Bak de taart ongeveer 20 minuten totdat de korst goudbruin is.

Vegatopia

Terug