Cordon bleu

cordon_bleu (3K)

  • 4 dikke kalfslapjes
  • 4 schijven hesp (ham)
  • 4 schijven kaas
  • 3 eieren losgeklopt met een scheut room
  • chapelure (paneermeel)
  • peper
  • zout
  • cruditeiten naar keuze *
  • opgebakken krieltjes

Snij het vlees horizontaal in, en plooi het open, kruidt het met peper en zout.
Leg kaas en hesp op het vlees en plooi het terug.
Wentel het vlees eerst in de eieren en daarna in de chapelure.
Bak dit aan weerszijden goed krokant aan in boter.
Dresseer de borden met groenten, krieltjes en de cordon bleu.

Opmerking
Aardappelen: Krieltjes met mediterrane kruiden en grof gesneden ajuin.

*) Cruditeiten zijn rauwe groenten, in plakjes of schijfjes, of in julienne.
Denk daarbij aan wortel, komkommer, augurk, radijs, of roosjes bloemkool . . kerstomaatjes zijn ook heel geschikt.
Variatie en fantasie genoeg, afhankelijk van je smaak of wat er in je koelkast ligt.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug