Cannellóni met spinazie en kaas

  • 500 g verse spinazie
  • 8 buisjes cannellóni
  • 200 g ricotta
  • 1 bol mozzarella
  • 150 g geraspte Parmezaan
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • bouillonblokje
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetl. verse pesto

Kook de cannellóni een paar minuten voor (ruim water, niet tegen elkaar aan).
Twee tenen knoflook persen en in een beetje olie bakken in een grote pan.
Kruiden toevoegen en meefruiten.
Spinazie goed wassen, grof hakken en samen met de knoflook en kruiden al roerend bakken en laten slinken.
Van het vuur mengen met de ricotta en 100 gram geraspte Parmezaan.
Dit is de vulling voor de cannellóni.
Fruit een geperst teentje knoflook in wat olie, doe de tomatenpuree er bij en laat al roerend bakken (ontzuren).
Voeg pesto toe, en 30 cl bouillon van een blokje.
Even laten pruttelen en op smaak brengen.
Niet te ver laten inkoken.
Vul de cannellóni voorzichtig met het spinazie-mengsel (gebruik een theelepel en blijf voorzichtig, de cannellóni mag niet stuk gaan).
Doe een laagje tomatensaus in een niet te grote ovenschaal en leg de cannellóni daar voorzichtig in.
Giet de rest van de tomatensaus er overheen, zorg dat de cannellóni net onder staat.
Verdeel de rest van de geraspte Parmezaan en de verkruimelde mozarella er overheen, en zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C).
Voor het serveren (1 buisje per persoon) een blaadje basilicum op het buisje leggen, en wat van de saus om het buisje op het bord.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug