Pasta met groenten en champignons

  • scheut olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 300 g gehakt naar keuze
  • 200 g champignons, in stukjes
  • 400 g soepgroenten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 glas witte wijn
  • beetje chilipeper
  • 500 g korte pasta, penne of maccheroni
  • 50 g geraspte Parmigiano Reggiano

Neem een enorme braadpan en fruit er de knoflook en het gehakt in aan in wat olie.
Het hoeft niet helemaal los; klontjes zijn juist lekker.
Is de roze kleur verdwenen, dan gaan de champignons en de soepgroenten erbij, plus de tomatenpuree en de wijn.
Zout en (rode) peper moeten ook, maar kruiden zijn niet nodig.
Laat de prut 10 tot 15 minuten zachtjes garen.
Kook in een andere pan de pasta al dente, giet hem af en meng met de groenten.
Serveer bestrooid met de Parmezaan.
En drink er Chianti bij, maar niet uit een mandfles.

Bron: Onno Kleyn

Terug