Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie

  • 2 koolrabi's
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 bosuitje
  • 2 takjes salie
  • 5 eetl. olijfolie
  • 8 lamskoteletjes
  • 3 eetl. grove mosterd
  • zout & zwarte peper

Koolrabi's schillen en in kleine blokjes snijden.
Blokjes in kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
Koolrabi overdoen in vergiet en afspoelen met koud water.
Goed laten uitlekken.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Salie in reepjes snijden.
In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en hierin koolrabi met knoflook ca. 1 minuut roerbakken.
Gedeelte bosuitjes voor garnering achterhouden, rest door koolrabimengsel scheppen.
Helft van de salie toevoegen en geheel ca. 4 minuten op matig vuur bakken tot koolrabi begint te kleuren.
Regelmatig omscheppen.
Intussen lamskoteletjes met mosterd inwrijven.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin lamskoteletjes in ca. 5 minuten bruin en vanbinnen roze bakken.
Koolrabimengsel over borden verdelen en lamskoteletjes erop leggen.
Bestrooien met zout & peper naar smaak.
Garneren met rest van salie en ringetjes bosui.
Serveren met aardappelpuree.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug