Gegrilde varkenshaasspiesen in tortilla

voor de barbecue

  • 500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm)
  • 4 tortilla's (van 21 cm)
  • ¼ krop ijsbergsla (dunne reepjes)
  • 1½ dl zure room
  • 50 g geraspte kaas
  • 8 houten satéprikkers
    • marinade
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 rode peper (van zaad ontdaan, fijngehakt)
  • 7 g koriander (verse, fijngehakt)
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 4 eetl. olijfolie
  • snufje paddestoelen (versgemalen)
    • salade
  • 1 lente-uitje (fijngehakt)
  • 2 tomaten (in kleine blokjes)
  • 4 g koriander (verse)
  • snufje zout

Roer in een kom knoflook, rode peper, koriander, limoenrasp, limoensap, 3 eetlepels (olijf)olie en peper tot een marinade.
Schep de blokjes varkenshaas door marinade en laat het vlees afgedekt 2 uur in de koelkast marineren.
Schep ondertussen in een kom 1 eetlepel (olijf)olie, lente-uitje, tomaten, koriander en peper tot een tomatensalsa.
Bewaar de tomatensalsa tot gebruik koel.
Laat ondertussen de satéprikkers in water weken.
Neem de varkenshaas ca.15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
Rijg de blokjes vlees aan de satéprikkers.
Gril de varkenshaasspiesen op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar.
Breng het vlees op smaak met zout.
Verwarm de tortilla´s kort op de BBQ.
Leg de tortilla´s op 4 borden en verdeel hierover de ijsbergsla, varkenshaasspiesen, tomatensalsa, zure room en geraspte kaas.

Bron: Vlees.nl

Terug