Captains diner

Maritieme kapucijnenpot

1. Een pot met 500 g kant-en-klare kapucijners kopen, uit laten lekken, warm maken en warm houden.

2. In 6 el arachide-olie 500 g in ringen gesneden uien in 10 minuten onder voortdurend omleggen bruinen. Gemalen peper erover, en warm wegzetten.

3. Maak kleine balletjes gehakt (volgens recept zoals jij ze lekker vindt) van een pond mager rundergehakt, houd ze warm. Doe wel een beetje sambal door het gehakt.

4. Marineer een pond doorregen varkenslappen (in blokjes gesneden) met een mengsel van sojasaus, honing, gemberpoeder, zout, peper en olijfolie.
Schep het na een tijdje uit de marinade en bak het vlees boven hoog vuur knappend bruin.
Doe er een beetje marinade over en leg het warm weg.

5. Verwarm een aantal kleine knakworstjes en houd ze warm.

6. Bak 300 g in dobbelsteentjes gesneden spek uit, verwijder het vet en houd de uitgebakken spekjes warm.

7. Serveer er verder bij potjes met kleine augurkjes, joodse uitjes, komkommerschijfjes, piccalilly (een must!), zure paprika, relish, mosterd, rauwe ui en een kannetje stroop (voor eventueel op de kapucijners).

Sándor Schiferli
Aanvulling van Tonny:

Bij alles wat Sándor al noemt doen wij nog gebakken aardappelen, kropsla met zacht gekookte eitjes en appelmoes en i.p.v. hamlapjes doorregen speklapjes.
Ik vervang de capucijners ook wel door Du Puy linzen, in het seizoen zijn de verse blauwe capucijners lekker.

Terug