Karbonade met appelcurry - I

voor 2 personen

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 appel
  • ½ eetl. kerrie
  • 100 g magere Griekse yoghurt op kamertemperatuur
  • 4 takjes peterselie

Bestrooi de karbonades met peper en een beetje zout.
Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten in ca. 5 minuten bruin.
Neem ze uit de pan.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Bak de appelblokjes en de kerrie mee.
Roer er de yoghurt door en maak het op smaak met peper en een beetje zout.
Leg de karbonades op de appelcurry en stoof ze in 10 minuten verder gaar.
Was de peterselie en knip het klein.
Roer de peterselie door de curry.

Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum


Karbonade met appelcurry - II

voor 2 personen

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • ½ eetl. kerrie
  • 4 takjes peterselie

Bestrooi de karbonades met peper.
Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten in ca. 5 minuten bruin.
Neem ze uit de pan.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Bak de appelblokjes en de kerrie mee.
Leg de karbonades op de appelcurry en stoof ze in 10 minuten verder gaar.
Was de peterselie en knip het klein.
Roer de peterselie door de curry.

Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug