Tarhonya

    • voor het eierdeeg:
  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • zout en bloem om te bestuiven
    • verder:
  • 100 g doorregen spek (in blokjes)
  • 10 g reuzel
  • 1 ui (fijn gesnipperd)
  • 1 rode en 1 groene paprika (klein gesneden)
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 3/4 l vleesbouillon

Doe de bloem in een kom en met de eieren en een snufje zout tot een stevig deeg kneden.
Laat dit 30 minuten drogen en druk het deeg dan door een grove zeef op een met bloem bestoven keukendoek.
Laat dit een nacht drogen.
's Anderendaags de reuzel verhitten en de spekblokjes glazig bakken en dan de ui eveneens 5 minuten fruiten.
Voeg het verkruimelde deeg toe en al roerend 3 minuten laten roosteren.
De stukjes paprika toevoegen en bestrooien met de paprikapoeder en goed mengen.
De hete bouillon erbij gieten en aan de kook brengen en alles gaar laten worden in circa 45 minuten, de eerste 10 minuten zonder deksel, dan met het deksel erop.

Serveertips
Heet serveren in een verwarmde schaal.

Bron: Smulweb

Terug