Aardappel-tomatensoufflé

aardappel_tomatensouffle (2K)

  • 4 middelgrote, bloemige aardappelen
  • 300 g gekonfijte tomaten
  • 1 dl room
  • 6 eiwitten
  • 4 eetl. basilicum
  • 100 g gemalen emmenta
  • 10 g boter
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en gaar ze in gezouten water.
Pureer ze samen met de room, de fijngesnipperde basilicum, de gekonfijte tomaten en de gemalen kaas.
Kruid met peper en zout.
Klop de eiwitten tot zachte pieken en spatel onder de puree.
Beboter 4 kommetjes en spatel er de puree erin tot ze halfvol zijn.
Zet de soufflétjes gedurende 35 minuten in de oven.
Dien meteen op.

Tip
Vervang de gekonfijte tomaten door 200 gram gerookte zalm (in reepjes).

Bron: Patapas

Terug