Aardappelrisotto met courgette en pancetta

aardappelrisotto (2K)

  • 7 grote vastkokende aardappelen
  • 2 courgettes
  • 150 g pancetta
  • 2 eetl. munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 25 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes van een halve cm.
Versnipper de knoflook.
Verhit de olijfolie in een pot en stoof er de knoflook in.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 2 minuten.
Voeg ⅓ groentebouillon toe en laat op een zacht vuur volledig inkoken.
Herhaal deze handeling.
Halveer de courgettes in de lengte, snijd ze in blokjes van een halve cm en voeg ze samen met de pancetta toe.
Doe er de resterende bouillon bij en laat opnieuw helemaal inkoken.
Voeg als laatste de boter en de fijngehakte munt toe.
Roer en breng de risotto op smaak met peper en zout.
Dien meteen op.

Tip
Je kan de courgette vervangen door een andere groente naar keuze.

Bron: Patapas

Terug