Ternero en aceite

Rund- of kalfsvlees in olijfolie

  • 1 ui
  • 2 eetl. kappertjes
  • 1 theel. gehakte basilicumblaadjes
  • 4 gehakte, gedroogde tomaatjes
  • 2 theel. rode wijnazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • vers gemalen peper

Maak een dressing van de grof gesneden ui, de kappertjes, de basilicumblaadjes, de gedroogde tomaatjes, de rode wijnazijn, olijfolie en de peper.
Laat de dressing 2 uur trekken.
Sauteer 4 plakjes dungesneden ossenhaas of rosbiefplakjes even kort op de bakplaat en snijd ze daarna in stukjes.
Giet de dressing eroverheen.
Serveren met warm brood.
Perfect bij een Rioja, liefst een Reserva van een mooi huis.
Of neem eens een rijpe sherry, bijv. een Amontillado.

Viva España

Terug