Rauwe ham á la carpaccio

  • 1 citroen
  • 3 eetl. geurige, groene olijfolie
  • zout, versgemalen peper
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 meloen
  • 75 g Parmezaanse kaas ( stukje )
  • 10 g verse basilicum
  • 200 g parmaham of serranoham

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af.
Pers hem uit.
Klop in een schaal een dressing van 2 eetlepels citroensap met de olie, 3 theelepels geraspte citroenschil, zout & peper.
Halveer de meloen, verwijder de zaadjes en steek er met een bolletje meloenballetjes uit.
Schep de balletjes door de dressing.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schaaf de Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes.
Snijd de basilicum in dunne reepjes en schep ze door de meloensalade.
Spreid de ham uit op vier borden en schep de meloensalade in het midden.
Sprenkel de overgebleven dressing uit de schaal rond de salade over de ham.
Strooi de pijnboompitjes en kaas erover.

Bron: Smulweb

Terug