Biefstuksaté met gewokte paddestoelen, broccoli en gember

biefstuksate (2K)

  • 8 satéstokjes
  • 1 zakje Conimex Saté Marinademix
  • 400 g biefstuk
  • 400 g witte rijst
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 250 g paddestoelen (champignons en/of shiitakes)
  • wokolie
  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 eetl. bakgember
  • 3 eetl. ketjap asin

Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de biefstuk in blokjes van ca. 2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten.
Rijg de biefstukblokjes aan satéstokjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak hierin de broccoli 5 minuten.
Voeg de paddestoelen toe en wok 2 minuten mee.
Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill in 3 - 5 minuten gaar en goudbruin.
Tussentijds telkens keren.
Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes.
Meng de helft van het mengsel door de groenten.
Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.

Op tafel
Zet voor extra pit sambal brandal op tafel.

Lekker anders kan ook
Voor de saté kun je ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet gebruiken.

Bron: Conimex

Terug