Sauerkraut

voor 6 personen

  • 500 g zuurkool (afspoelen/uit laten lekken)
  • 500 g wittekool gesneden
  • 500 g uien gepeld en gesneden
  • 300 g runderlappen
  • 300g varkensvlees bv hamlapjes
  • 150 g gerookt spek in blokjes gesneden
  • 250 g salami in blokjes gesneden
  • 250 g gedroogde pruimen(zonder pit)(in de week zetten)
  • 250 g paddestoelen
  • rode wijn
  • boter
  • zout
  • cayennepeper

Braad de in stukken gesneden runderlappen rondom bruin en laat het vlees ongeveer 3 uur op zacht vuurtje sudderen.
Na 2 uur in stukken gesneden varkensvlees en paddestoelen toevoegen.
Spekblokjes uitbakken in koekenpan, uit het vet scheppen en hier in de uien goudgeel bakken.
Grote pan hier in de zuurkool, wittekool, de gebakken uien doen met enkele glaasjes rode wijn.
Laat alles een uurtje stoven.
Pruimen erbij en het vlees toevoegen, door elkaar mengen, op smaak brengen met zout en royaal cayenne peper.
U kunt er aardappelpuree bij geven maar dit is niet nodig.

Bron: Monique Aartsen
Gepubliceerd door: Natuurvlees

Terug