Kruidige runderstoofschotel

  • 300 g stooflappen (in blokjes gesneden)
  • 1 dl bouillon
  • 1 wortel (in stukjes gesneden)
  • 1 chilipeper (gehakt)
  • 2 eetl. olie
  • 1 aardappel (in stukjes gesneden)
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 stuks steranijs
  • 1 stengel citroengras (sereh, fijngesneden)
  • 1 theel. kaneel
  • 1 rettich (in stukjes gesneden)
  • 1 theel. suiker
  • snufje zout
  • 1 eetl. gember (verse geraspte)
  • 1 eetl. vispasta (nuoc nam)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 kleine ui (gehakt)
  • 1 theel. kerrie
  • snufje peper

In plaats van nuoc nam (vispasta): 1½ eetlepels sojasaus met ½ theelepel anjovis

Tip
Toevoeging van een beetje zuur aan het stoofvlees in de vorm van bijvoorbeeld een scheutje wijn, azijn of tomaten maakt het stoofvlees nog malser.

Vermeng het vlees met het citroengras, chilipeper, suiker, gember, kaneel, kerrie en de nuoc nam en laat het geheel minimaal 1 uur marineren.
Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olie in een wok en roerbak het vlees met de marinade ca. 2 - 3 minuten.
Schep het vlees in een kom.
Verhit de wok opnieuw met wat olie en roerbak kort de ui en de knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg vlees, steranijs en (warme) bouillon toe, breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het gerecht stoven tot het vlees gaar is.
Voeg tenslotte de wortel, aardappel en rettich toe.
Laat dit alles nog 10 minuten meestoven.
Lekker met een stuk heerlijk bruin stokbrood

Stoven
Zout, kruid en bebloem het vlees.
Schroei het in uitgebruisde en lichtbruine boter aan weerszijden dicht en bak het bruin.
Neem het vlees uit de pan en blus de braadboter af met water.
Doe het vlees terug in de braadpan en stoof het met gesloten deksel zachtjes gaar.

Bron: Vlees.nl

Terug